INTERIORISME I REFORMA ATIC DUPLEX BLANES

Reforma integral realitzada per Estudi Romanelli a Blanes, Girona

REFORMA COMPLETA D’ÀTIC DUPLEX A BLANES

Sens dubte aquest petit àtic situat a Blanes, Girona, de només 40 m² ha estat una de les rehabilitacions més complexes i interessants que hem hagut d’executar aquests darrers anys. L’estat en què es trobava l’habitatge era realment terrible, pràcticament abandonat i amb elements annexos parcialment caiguts. El repte era transformar aquest pis en un àtic dúplex per a lloguer turístic amb dues terrasses i vista al mar. Aquesta obra és el resultat d’una col·laboració anterior amb els propietaris un pis on havíem realitzat una reforma integral a Blanes amb anterioritat.

REFORMES A REALITZAR A L’INTERIOR

La distribució del pis no estava del tot malament, ja que aprofitava molt bé la superfície de l’habitatge amb 2 habitacions, un bany i un espai parcialment obert amb cuina i saló. El problema real d’aquesta distribució era poder connectar una de les dues habitacions que quedava desconnectada de l’habitatge i per accedir-hi calia sortir a l’exterior. Per poder integrar l’habitació dins de l’habitatge i poder accedir-hi còmodament des de l’interior hem hagut de crear i ampliar l’espai del saló amb una nova franja coberta i delimitada per un gran finestral corredís de tres fulles que s’obre a la terrassa de la planta inferior del dúplex.

D’aquesta manera no només hem comunicat l’habitació principal amb la resta de l’habitatge sinó que hem ampliat la superfície de la zona del saló que si no hagués estat massa petita per aprofitar-la com a zona d’estar.

Els mobles de cuina han estat dissenyats a mida per poder aprofitar al màxim l’espai i hem unit el mobiliari de l’illa de la cuina amb un sofà a mida de fusta amb seients de jute i coixins de teixits i materials naturals.

Tots els terres de l’habitatge i les parets del bany són de Microquars un tipus de paviment continu molt resistent similar al microciment.

Per a les parets, sostres, terres i la fusteria hem fet servir el mateix color de referència al llarg de tot l’habitatge.

Les dues habitacions són aptes per a 5 persones, l´habitació principal té un llit doble i l´habitació secundària un llit doble més una llitera superior. En aquest cas també hem optat per llits de fusta rústica decorats amb capçals i catifes de jute i materials naturals. A l´habitació principal hem obert un altre gran finestral per poder gaudir d´unes fantàstiques vistes directament estirats des del llit.

Al bany hem aprofitat al màxim l’espai col·locant un petit espai tancat dins del qual hem col·locat l’escalfador, la rentadora i un mini traster.

El lavabo del bany és una fantàstica peça de marbre emperador i totes les aixetes, mampares i accessoris són de color negre mat.

El gran finestral de l’espai principal està pensat per donar amplitud a la zona del saló/cuina i poder-lo obrir completament unint d’aquesta forma interior i exterior ampliant l’espai amb un bonic menjador amb vistes al mar sota una pèrgola de fusta i canyís.

REFORMES A REALITZAR A LA TERRASSA

Per poder accedir a la terrassa superior situada al terrat de l’edifici, hem hagut de construir una escala d’obra que comuniqués la terrassa inferior amb una terrassa superior que té una superfície de uns 30 m² amb vistes a la platja de Blanes. Els exteriors a diferència de l’interior s’han acabat amb materials típics mediterrani, el color blanc és el protagonista i es combina amb el color fang de les rajoles de la terrassa, dels esglaons de l’escala i seient d’obra que delimita la terrassa a la seva costat llarg.

Quan les superfícies d’un habitatge són limitades cal aprofitar al màxim cada racó, per tant, l’espai sota l’escala s’ha convertit en traster molt útil per a tot tipus d’emmagatzematge.

La terrassa superior era un simple terrat inaccessible, sense cap tipus de protecció ni tancat i amb un terra en males condicions. Per poder transformar aquest espai hem construït tot al voltant combinant baranes d’obra de color blanc amb coronament d’abocador de fang i al costat orientat cap al mar baranes metàl·liques per poder mantenir la vista cap a la platja.

A terra s’ha col·locat una tarima de fusta per poder anivellar els grans desnivells existents. A més, per poder crear una zona d’estar exterior més recollida amb sofàs i gandules hem muntat una altra pèrgola de fusta i canyís com la que hem instal·lat a la terrassa inferior. A un racó de la terrassa hem instal·lat a més una banyera per a exterior per poder gaudir al màxim dels espais oberts a la temporada d’estiu.

Hem completat i decorat les terrasses amb una sèrie de testos fets a mà en fang amb plantes típiques mediterrànies com romers, lavandes, festuques, farigoles, a més d’altres plantes com buguenvíl·lies de diversos colors, un llimoner, una olivera i altres elements verds d’altres espècies per poder crear un espai exterior agradable combinant a més taula de menjador, cadires, gandules i sofàs sempre en materials naturals com fusta, jute, vímet, canyís i teixits.

L´estil de l´habitatge és una barreja entre mediterrani i rústic ja que creiem que es pot adaptar molt bé el públic que pot tenir aquest allotjament turístic a la Costa Brava.

DURADA DE LA REFORMA

L’obra ha durat aproximadament 4 mesos incloent tots els treballs de paleta, instal·lacions i fusteria, acabant amb els treballs d’acabats, pintura, mobiliari i decoració.

Plànol de la reforma integral realitzada a Blanes, Girona

Plànol del projecte d'interiorisme realitzat a Blanes, Girona