Reforma Integral en Pl. Ramon Berenguer

Vora Vía Laietana

Reforma integral Barcelona amb cuina blanca oberta al saló

Projecte de Reforma Integral a Barcelona

Aquest pis de 160m2 està situat a la Plaça Ramon Berenguer el Gran a prop de la Via Laietana de Barcelona. L’edifici és de començament del segle XX, comptava a l’origen amb un pis de 500m2 per cada planta, amb els anys va ser segregat en unitats més petites. L’habitatge era antigament una oficina i els propietaris van decidir convertir-lo en habitatge destinat al lloguer.

Condicions inicials del projecte

El repte d’aquest projecte era trobar una distribució que pogués distribuir dos banys, la cuina i una cambra de planxa al voltant d’un pati interior de llum on hi havia tots els desguassos, a més de respectar la distribució dels pisos contigus. Aquests s’havien distribuït en el passat, sense tenir gaire cura de les possibles interferències que poguessin fer en aquest pis. L´habitatge consta de 4 habitacions, un saló molt espaiós i lluminós amb 3 enormes finestrals i espectaculars vistes sobre la catedral de Barcelona, una cuina parcialment oberta al saló, 2 banys, cambra de planxa, traster, rebedor i un passadís en forma de L que distribueix tot el pis.

Planning del projecte

Al estudi d’interiorisme Romanelli vam valorar les millors opcions i ho vam aconseguir amb el client, arran de tot això es va decidir enderrocar tots els sostres del pis. La raó va ser que calia sanejar totes les instal·lacions existents (moltes en desús) que s’havien anat acumulant en els més de 100 anys que d’existència de l’edifici. També calia arreglar una sèrie d’esquerdes presents a sostres i parets. Hem tornat a tancar tots els sostres del pis (menys el del saló) amb falsos sostres de Pladur. Sobre els falsos sostres hem pogut distribuir totes les instal·lacions i un sistema d’aire condicionat per conductes dividit en 2 zones, per així poder climatitzar tot l’habitatge més còmodament. Al saló llueix un fantàstic sostre original amb revoltons que hem restaurat i deixant-los a la vista. Els mobles de cuina a mida són totalment de color blanc amb tiradors de tipus gola per simplificar les línies. Pel que fa al taulell de Neolith decidim que la millor opció és que fos del mateix color que els mobles. Com sempre quan col·loquem una cuina oberta al saló optem per instal·lar nevera, rentavaixelles i campana integrades. La cuina consta a més amb una illa amb zona d’esmorzar. Tot el terra de l’habitatge és de parquet massís de la marca Junckers. Com que és un pis per llogar, sempre s’intenta buscar solucions, acabats i materials neutres i així per poder tenir més possibilitats a l’hora de seleccionar els possibles llogaters. Per als banys hem optat per una rajola quadrada senzilla de color gris molsa amb borada blanca i col·locada tipus arrambador a mitja alçada. Només a la zona de dutxa hem pujat fins al sostre. Els taulells són de marbre Venato, amb lavabo sobre taulell i aixetes encastades a paret. Els miralls són a mida i instal·lats al buit entre parets.

Durada del projecte

Aquesta reforma ha durat aprox. 15 setmanes des del començament dels enderrocs fins al lliurament de les claus als propietaris complint plenament amb els temps I pressupostos pactats i amb les expectatives del client. També et pots informar sobre com realitzem la gestió econòmica dels nostres projectes.

 

 

Plànol de l'estat original de l'apartament a reformar a Barcelona

Plano del proyecto de reforma integral

Plànol de l'estat original de l'apartament a reformar a Barcelona