INTERIORISME CLÀSSIC

La decoració clàssica es caracteritza pel gust al passat, i el mobiliari refinat i elegant. Els materials han de ser de qualitat, les fustes massisses i precioses. Es fa referència a èpoques antigues i estils passats com el Liberty, el Victoriano o el Barroc.

Aquest estil no té perquè ser un estil de luxe. Si se saben escollir les peces de mobiliari amb un cert gust podem aconseguir una decoració clàssica sense elevar els costos però sempre mantenint una certa qualitat en els materials. Es pot moblar una casa en estil clàssic basant-se en peces d’antiquari, però si volem reduir els costos, podem escollir elements de decoració de nova producció, creats sobre la base d’estils passats i realitzats amb tècniques similars. La funcionalitat de les peces és molt important com el gust i l’estètica dels ambients en el seu conjunt.

Elements de l’interiorisme d’estil clàssic

Els espais han de ser refinats, elegants, càlids i familiars. Els colors neutres i els materials naturals. Les parets caldrà pintar-les amb tonalitats clares i sòbries. Els sòls seran de ceràmica, marbres o tarimes de fusta massissa brillant depenent de les estades en consideració.

Pel que fa als mobles i objectes de decoració cal triar fustes massisses, ferro forjat, marbres, granits i vidres. Els mobles tindran un estil retro preferiblement de manufactura artesanal, els elements decoratius seran tradicionals i cal evitar reproduccions modernes de peces antigues. S’utilitza paper pintat amb motius florals o abstractes d’estil antic. Es poden afegir pintures decoratives tipus estucs, baixos relleus i motllures en sostres i parets. Cortinatge tipus vellutat i teixits pesats i que vesteixen els espais.

Cal triar amb molt de gust els colors i és fonamental la combinació d’aquests per objectes decoratius. Cal inspirar-se en la història de la pintura, en la viles antigues o palauets històrics. Aquests últims seran d’inspiració per a les idees de decoració. És important l’ús del color combinat, la llum dels ambients ia l’hora d’escollir els objectes de decoració ens basarem en el gust personal de cada client.

Li agradaria saber més sobre els nostres serveis d’interiorisme? Contacti amb nosaltres. Estarem encantats d’ajudar.

Sol·liciti una visita amb Estudio Romanelli sense cap compromís

.